wtorek, 30 lipca 2013

Porzeczkowo sojowy deser bezcukrowy




Deser który mogą jeść osoby które muszą unikać cukru. Na bazie mleka sojowego. Bardzo zdrowy, polecam lodowe kostki porzeczkowe.




½ szklanki mleka sojowego
20  dkg porzeczek czarnych
15 dkg truskawek
2 maliny
Mięta świeża


 Do formy na kostki lodowe wlewam mleko sojowe po 2 łyżeczki do każdej przegródki. Porzeczki myję, obieram, miksuję blenderem, następnie przekładam do foremki, dolewam na końcu jeszcze do pełna mleko sojowe. Formę wkładam na noc do lodówki. Resztę masy porzeczkowej przecieram przez sito powstanie fajny sos, którym poleje talerze. Truskawki myję, obieram , miksuje blenderem i wylewam na talerz. Dodaję kostki lodowe. Dekoruję miętą, owocami.e z musem z truskawek, i musem z porzeczek.

5 komentarzy:

  1. coś dla mojej Mamy- jest diabetykiem :)) zrobię na weekend:*

    OdpowiedzUsuń
  2. Tym razem akurat nie mam ochoty na deser :) ale wygląda jak zawsze przepięknie!!!!!
    Zapraszam na mojego nowego bloga o tematyce kosmetycznej http://kosmetyczkamyszki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Mleczko sojowe - dla mnie wciąż jeszcze abstrakcja. Może to właśnie ta inspiracja, która mnie zmotywuje do spróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda przepysznie :) bardzo lubię desery z porzeczką :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pięknie się prezentują :) mleczka sojowego jeszcze chyba nigdy nie piłam ;/

    OdpowiedzUsuń