wtorek, 16 lipca 2013

Sałatka w malinowym ogrodzie









8 liści salaty endywia
1 szklanka bobu
10 strąków fasoli żółtej
1 mała cebula czerwona’
1 duża cebula czerwona
15 malin
3 gałązki koperku
3 gałązki oregano
3 dkg sera lazur błękitnego
7 pomidorków koktajlowych

Sos:
15 dkg malin
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
Sól
Pieprz

Sałatę myję, osuszam i strzepie na talerzu. Dodaję cebulę krążki. Bób i fasolkę gotuję około 5 minut. Przelewam zimną wodą i bób obieram. Dodaję do sałaty, razem z pokrojoną fasolką. Pomidorki koktajlowe kroję na pół, dodaję koper gałązki, oregano, ser lazur. Maliny  wrzucam do rondelka, chwilę podsmażam, dodaję oliwę z oliwek i ocet balsamiczny, doprawiam solą, pieprzem. Jak sos się zredukuję, przecedzam przez sitko. Polewam sałatkę. Z dużej cebuli robię kwiatka.




 
 


7 komentarzy:

  1. ale cudowne :) ja bym tego nie jadła tylko patrzyła i oczy cieszyła :) no a jak już bym nacieszyła to bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy jest coś,czego nie ma w tej sałatce?Wygląda fantastycznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. pięknie wygląda, taka kolorowa:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszna, kolorowa, taka malinowa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To nie tylko malinowy, ale i zaczarowany ogród:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglada cudownie :) zjadlabym cala sama ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ależ prześliczna. Aż szkoda jeść i psuć kompozycję :)

    OdpowiedzUsuń