środa, 5 września 2012

Penne z pesto z grillowaną cukinią, serem lazur i pestkami dyni



Penne z pesto z grillowaną cukinią, serem lazur i pestkami dyni





1 opakowanie makaronu penne z 5 zbóż
1 słoiczek Pesto
1 cukinia zółta
10 pomidorków koktajlowych żółtych
Sól
Pieprz
Kawałek sera lazur złocistego
1łyżka pestek dyni
Bazylia świeża

Makaron gotujemy aldente w osolonej wodzie. Cukinie kroimy w plastry i grillujemy na patelni grillowej 3 minuty, pomidorki koktajlowe kroimy na pół i wrzucamy na palenie na kilka sekund. Makaron odcedzamy wrzucamy na patelnie, dodajemy Pesto, grillowaną cukinie i pomidorki. Doprawiamy pieprzem, solą. Posypujemy pestkami dyni i kawałkami sera lazur. Dekorujemy bazylią świeżą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz