sobota, 20 sierpnia 2022

Koper z dynią z grilla

 Lekkie wege ganie z grilla. Warzywa,owoce i pyszny sos. Wszystko połączone w ala sałatce i posypane granatem.

 





 

2  koper włoski

1 dynia mała hokkaido

100 g sałaty strzępiastej

1 opakowanie sos Knorr balsamiczny z ziołami

1 łyżeczka przyprawy Knorr soczyste burgery

natka pietruszki

1 owoc granatu

1 garść pistacji

3 łyżki oleju

Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm. Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski,wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę  Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu. Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam.  Sos Knorr balsamiczny z ziołami  mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.

 

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz