Przekąski
rybki, bardzo fajna propozycja nie tylko dla dzieci,ale też na imprezy.
Tak naprawdę szybko je zrobimy. Nie przejdziecie obojętnie koło nich.
składniki:
chleb
100 g kukurydzy
50 g groszku
15 oliwek czarnych
100 g łososia wędzonego
1 awokado
1/2 cytryny
15 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, koper świeży
Kształt rybki wycięłam najpierw na bristolu. Łatwiej potem wycinać nożem w chlebie. Awokado rozgniatam widelcem, dodaję sok z cytryny, sól, pieprz i mieszam. Rybki smaruję pastą z awokado. Na ogonie układam łuski z kukurydzy, potem układam rząd pokrojonego koperku, następnie ruloniki łososia,,pomidorki koktajlowe, oliwki, groszek i dziubek z pomidorka. Oko zrobiłam z kawałka oliwki czarnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz