czwartek, 29 sierpnia 2019

Tacos z łososiem i krewetkami

Na ostro, trochę po meksykańsku szybka przekąska do tego zdrowa. Robi się ją bardzo łatwo i jest idealna jak przyjdą goście. Tylko zróbcie większa ilość bo zabraknie.Możecie też spakować sobie do pracy na lunch. Nie pożałujecie.




















4 tacos
20 dkg krewetek
100 g łososia wędzonego
papryczka chili
1/2 mango
4 pomidorki śliwkowe
sałata strzępiasta
1 cebula czerwona
1 kawałek ogórka zielonego
4 łyżki kukurydzy konserwowej
sól, pieprz
masło klarowane
1 limonka

Tacos wkładam na rozgrzaną patelnię i podgrzewam. Robię tak z każdą sztuką. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję krewetki, i smażę około minuty. Na końcu posypuje solą, pieprzem. Na każdym tacos układam liście sałaty, dodaje kawałki łososia, krewetki, papryczkę chili, kukurydzę, cebulę czerwoną, pomidorki pokrojone i ogórka oraz kawałki obranego mango.Składam na pół i podaję z limonką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz