niedziela, 6 maja 2018

Omlet z tuńczykiem i jarmużem

Szybki i zarazem  pyszny omlet wiosenny z tuńczykiem i jarmużem w roli głównej. Do tego dużo warzyw, kwiatki jadalne wiosenne i mamy syte i obłędne śniadanie. Może być też w wersji obiadowej, ja nie jestem w stanie zjeść sama takiego omletu, chociaż jest bardzo dobry. Dodałam do niego fajnego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Princes. Bardzo lubię jak są duże kawałki tej ryby. Tuńczyk Princes jest wysokiej jakości rybą. Można go używać do dań na ciepło i na zimno.






























#MasterTuńczyk 

5 jaj
1 puszka tuńczyka w kawałkach Princes
5 pomidorów koktajlowych
1 garść jarmużu
sól, pieprz
natka pietruszki, bratki
70 g sera feta
1/2 papryki czerwonej
1 papryczka chili żółta
1 łyżka masła klarowanego

Z jarmużu odcinam łodyżki, a liście kroję. Ser feta kroję w kostkę, pomidorki na pół, papryki na kawałki. Tuńczyka odsączam z zalewy. Jajka przekładam do miski, dodaję sól, pieprz i roztrzepuję energicznie widelcem. Do jaj dodaję tuńczyka, pomidorki, jarmuż, papryki, natkę pietruszki i mieszam. Na patelni rozgrzewam masło, wylewam masę jajeczną, układam ser feta. Patelnie wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na 20 minut. Podaję z bratkami i natką.

Zapraszam serdecznie wszystkich do świetnego konkursu www.konkurstunczyk.eu 





Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

3 komentarze:

  1. Super, uwielbiam omlety, ale ten wygląda przepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki piękny, kolorowy ten omlet! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. tuńczyka princes znam i używam, ale na taki przepis nie wpadłam ;) wygląda apetycznie

    OdpowiedzUsuń