niedziela, 1 listopada 2015

Schabowe roladki z grzybami



Rolady z kurkami, pieczarkami w boczku otulone. Mięsożercy będą zadowoleni. Moja rodzina bardzo lubi rolady bo można z nimi poeksperymentować. Schab w innym wydaniu, nie musi być nudny.











4 plastry schabu
4 plastry boczku wędzonego
5 dkg boczku wędzonego
15 dkg pieczarek
3 korniszony
10 dkg kurek
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
masło klarowane

Schab rozbijam, sole, pieprzę, smaruje musztardą. Pieczarki i kurki myję, następnie przesmażam na maśle klarowanym. Doprawiam solą, pieprzem. układam na schabie, dodaję kawałek ogórka, oraz pokrojony boczek. Zwijam, obkładam plastrem boczku i spinam szpilkami. Smażę na wolnym ogniu, podlewam wodą od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie

8 komentarzy:

  1. wspaniale wyglądają, u mnie połowa rodziny grzybów nie jada więc dla 2 osób nie chciałoby mi się robić innego farszu do roladek

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie, takie roladki to masa możliwości. Pysznie je nadziałaś:)

    OdpowiedzUsuń
  3. też bardzo lubimy roladki, bo za każdym razem można przygotować coś zupełnie innego a pysznego
    Twoje Madziu też tak wygladają:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajna kombinacja, ja zrobiłam dzisiaj na obiad podobne roladki :)

    OdpowiedzUsuń