poniedziałek, 9 listopada 2015

Mielone z kabanosem i pieczarkami

Mielone z kabanosem czemu nie. Są bardzo dobre, z pieczarkami w komplecie. Polecam na obiad, ale także na imprezy różna. Można je podawać na ciepło i zimno.
















2 piersi z kurczaka
15 dkg pieczarek
1 cebula duża
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
1 jajko
7 gałązek koperku
2 łyżki kaszy manny
1 bułka czerstwa
1/2 szklanki mleka
kabanosy cienkie francuskie
1/2 szklanki bułki tartej


Pierś  z kurczaka miele maszynka do mięsa. Pieczarki drobno kroję i przesmażam na oleju. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulkę drobno i czosnek sprasowany. Dodaję do mięsa, razem z jajkiem, pokrojonym koperkiem. Bułkę namaczam w mleku. Odciskam mocno na sitku i dodaję od mięsa. Wsypuję kaszkę mannę, dodaję sól, pieprz i całość wyrabiam. Na desce podsypanej bułką układam mięso nie przyklei nam się. Na nim po trzy kawałki kabanosa długości mięsa i zwijam Obtaczam w bułce tartej w pojemniku. Smażę na wolnym ogniu na oleju z każdej strony aż mielone będą rumiane.

3 komentarze: