piątek, 19 kwietnia 2013

Sałatką pekinka z fasolą gotowaną




1 kapusta pekińska
13/ szklanki oliwek zielonych
1/3 szklanki oliwek czarnych
1 papryczki chili
1 cebula czerwona
1 szklanka ugotowanej fasoli białej
4 pomidorki koktajlowe
1 opakowanie fety
2 łyżki majonezu
Sól
pieprz

Kapustę myję i drobno szatkuję. Wkładam do miski, dodaję ugotowaną fasolę, obraną i pokrojoną cebulkę czerwoną. Oliwki odsączam na sitku i tez dodaję. Papryczkę chili kroję w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Ser feta kroję w kostkę, radzę to zrobić ostrym nożem nie będzie się sklejać. Na końcu dodaję majonez, solę, pieprzę i całość mieszam.

3 komentarze:

  1. Oj widze, ze ktos tu bardzo lubi salatki:-) Ja tez uwielbiam, wiec zawsze chetnie do Ciebie zagladam:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wpraszam się do Ciebie na porcje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie sałatki lubię :) ja też poproszę porcyjkę :)

    OdpowiedzUsuń