wtorek, 2 kwietnia 2013

Jajka z jogurtem na zielono







4 jajka
200 ml jogurtu naturalnego
1 pęczek pietruszki
5 łyżek rzeżuchy świeżej
5 liści sałaty lollo
4 pomidorki koktajlowe
Kawałek ogórka zielonego
20 oliwek czarnych
½ papryczki chili
1 łyżeczka żelatyny
pieprz

Jajka gotuję na twardo. Przelewam zimną wodą. Kroję na pół, wydrążam żółtka. Do miski od blendera wrzucam żółtka, dodaję jogurt, pietruszkę umytą, rzeżuchę, pieprz. Całość blenderuję. Żelatynę zalewam jedną łyżką zimnej wody, następnie dodaję 3 łyżki gorącej wody. Po rozpuszczeniu żelatyny schładzam ją i dodaję do jogurtu. Wstawiam do lodówki na godzinę. Jajka napełniam farszem, dodaję rzeżuchę i chilii papryczkę. Podaję z sałatą,i oliwkami czarnymi. Z jednego jajka robię muchomora. Dekoruję pomidorkami koktajlowymi i kawałkami ogórka zielonego

3 komentarze:

  1. wiosenne jajeczka :) lubię to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nawet po Wielkanocy nie mam dosyć jajek. A zwłaszcza takie wiosenne, zielone...:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie i wiosennie :)
    Ja też nie mam jeszcze dosyć jajek :)

    OdpowiedzUsuń