czwartek, 7 lipca 2022

Sałatka z gruszką i szparagami

Letnia sałatka z grilla z gruszką, truskawkami,morelą, szparagami. Wersja wege.










1 doniczka sałaty strzępiastej

10 truskawek

4 morele

1 łyżeczka  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona 

1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski

1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona

100 g tofu wędzonego

2 gruszki

10 szparagów zielonych

50 ml oleju rzepakowego 

3 łyżki octu winnego


Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu. Morele kroję na pół, gruszki na ćwiartki. Od szparagów odcinam tylko główki na około 5 cm.Tofu przekładam do miseczki dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie. Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet winny. Zakręcam i mieszam energicznie. Na sałacie układam zgrillowane morele, gruszkę, szparagi, pokrojone tofu, dodaję połówki truskawek. Polewam sosem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz