sobota, 1 listopada 2014

Sałatka z piersią z kaczki

Sałatka lekka z kaczką roli głównej którą bardzo lubię. Polecam na kolację ale także na obiad.











6 liści sałaty masłowej
1 pierś z kaczki upieczona
1/4 melona
4 truskawki
1 cebula czerwona
1/2 sera camembert
10 oliwek czarnych
1 łyżka sosu balsamico
koperek świeży

Sałatę myję i osuszam, strzępię na talerzu. Pierś z kaczki upieczoną kroję na plastry cienkie. Układam na sałacie, dodaję pokrojone truskawki. Z melona wykrawam kulki i także dodaję do sałatki. Cebulę kroję w piórka, camembert na kawałki. Dodaję oliwki, gałązki koperku i polewam sosem balsamico.

10 komentarzy:

  1. Jako kaczkożerca byłabym w niebie mając taką sałatkę tylko dla siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam kaczkę tylko z żadnego mięsa nie lubię piersi bo za suche dla mnie.

    Miłego,świątecznego dnia.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie wygląda ta sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kolorowa sałatka i ciekawy dodatek z kaczki:) jakoś rzadko się u nas je kaczkę, a szkoda bo jak się u mnie zrobić jest na prawdę smaczna:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszna sałatka Madziu, ale widzę jakieś płateczki?

    OdpowiedzUsuń
  6. oj, pyszna musi być ta sałatka!

    OdpowiedzUsuń
  7. u Ciebie zawsze te sałatki takie kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie jadam kaczek :) chyba za bardzo kochałam je jako dziecko i jakoś źle mi je jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak widzę taki kolory to trudno się mi się oprzeć!! Wspaniałe smaki!

    OdpowiedzUsuń