wtorek, 29 lipca 2014

Surówka z białej kapusty

Bardzo lubię wszelkie surówki. Kapucha to moja faworytka którą jadam bardzo często, surową, kiszoną i gotowaną. Szybka, prosta do zrobienia surówka do obiadu.


















1/2 główki białej kapusty u mnie młoda
1 marchewka
1 papryka zielona
1 mała puszka fasoli czerwonej gotowanej na parze
sól, pieprz, cukier
1/3 pęczka koperku
1 łyżka majonezu

Kapustę kroję w miarę drobno. Posypuje cukrem około 1/2 łyżeczki, sole i odstawiam na godzinę. Marchewkę obieram, myję i ścieram na tarce. Paprykę kroję w kostkę i dodaję do kapusty razem z marchewką. Koperek kroję drobno, też dodaję, doprawiam pieprzem, dodaję majonez, fasolkę i całość mieszam.

6 komentarzy:

  1. Aż mi ślinka pociekła i w brzuszku zaburczało. Uwielbiam surówkę z białej kapusty :) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też lubię takie kapuściane surówki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie :) a jeszcze z fasolką to i moje dzieci by chętnie zjadły!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyszła ci rewelacyjnie sałatka .

    OdpowiedzUsuń