środa, 30 lipca 2014

Sok z jabłek


 Bez cukru a bardzo słodki sok z jabłek. Idealny na zimę i nie tylko. Polecam bo bez konserwantów















5 kg jabłek u mnie papierówki

Jabłka myję, osuwam ogonki, kroje na pół. Przekładam do sokownika na parę i gotuje 1,5 godziny. Nie dodałam cukru bo sok był słodki sam w sobie. Gorący sok przelałam do wyparzonych słoików i zakręciłam. Odwróciłam słoiki do góry dnem. Nie gotowałam już ich.

5 komentarzy:

  1. robię troszkę inaczej, ale co domowy sok to domowy:) nie ma sobie równych!

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłem podobny :D
    Tylko mój wyszedł bardziej zielony ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam :) ma piękny kolorek!

    OdpowiedzUsuń
  4. Domowy jest najlepszy, bez dwóch zdań :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O tak domowy najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń