poniedziałek, 6 maja 2013

Dorsz z warzywami w sosie curry




1 filet z dorsza
1 cukinia
½ bakłażan
½ papryka czerwona
1 łyżeczka curry
½ szklanki śmietany zagęszczonej
Sól
Pieprz
1 cytryna
1 gałązka Bazyli
5 pomidorków koktajlowych
4 oliwki czarne
olej

Dorsza skrapiam sokiem z cytryny, sole, pieprzę. Zawijam w folię i duszę na patelni na oleju. Bakłażana, cukinię kroję w paski, to samo robię z papryką, solę, pieprzę i smażę na patelni ale nie za długo. Warzywa mają być aldente. Dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone. Śmietanę chwile podgrzewam na patelni, dodaję curry, sól, pieprz, mieszam. Rybę podaję z sosem, cytrynką, warzywami i bazylią. Dekoruję oliwkami.

6 komentarzy:

  1. Wyglada bardzo elegancko i dostojnie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. o dawno rybki nie jadłam więc poczęstuję się Twoją :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma to jak rybka :D A jeszcze tak ładnie podana musi smakować wybornie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo smaczna rybka :) fajny sosik curry :) miłego dnia!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nooooooooooooo i to jest to. Wygląda nieziemsko. Smakuje zapewne niebywale smakowicie. No i ta kompozycja Wooooooooooooooooooooow !!!

    OdpowiedzUsuń