niedziela, 2 grudnia 2012

Grillowane gruszki w deserze waniliowo-malinowym z konfiturą


2 gruszki
½ opakowania malin
1 deser waniliowy alpro
1 łyżeczka płatków migdałowych
1 kostka czekolady gorzkiej 90 %
2 łyżeczki konfitury malinowej niskosłodzonej
Listki mięty

Gruszkę kroimy na 4 części i grillujemy około 10 minut. Deser waniliowy
alpro dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy połowę malin
i blenderujemy. 
Na talerz nakładamy deser malinowy i waniliowy na zmianę, na to cząstki
gruszki, na każdą gruszkę nakładamy konfiturę malinową.
 Na środek talerza układamy maliny w kwiatka na deserze waniliowym.
Posypujemy migdałami, i startą czekoladą gorzką. Dekorujemy listami
mięty. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz