środa, 31 października 2012

Sałatka owoce morza małże, krewetki z mandarynkami i serem błękitnym








Inspiracja




½ opakowania mix sałat
2 mandarynki obrane
2 ogórki konserwowe
3 pomidory suszone
4 łyżki małży z zalewy z białego wina
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
4 oliwki zielone
2 oliwki czarne
6 krewetek
Kwiaty nagietka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
Bazylia suszona
Oliwa
Ser lazur

Krewetki smażymy na oliwie 1 minutę, dodajemy sól, pieprz, bazylie suszoną. Sałatę wykładamy na talerz, dodajemy krewetki, odsączamy z zalewy małże, dodajemy korniszon pokrojony, suszone pomidory, kwiaty nagietka, ser lazur błękitny, obrane cząstki mandarynki. Sos robię z oliwy z oliwek, dodaje ocet winny, sol, bazylie suszoną, całość polewam.Talerz dekorujemy oliwkami zielonymi i pomidorkami koktajlowymi robiąc kwiatka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz