wtorek, 19 czerwca 2018

Surówka z kalarepy

Prosta, zdrowa surówka z kalarepą i kapusta młodą w roli głównej. Uwielbiam takie sezonowe surówki, mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Jest syta, idealna do pracy, dla osób które są na diecie i nie tylko. 










1 kalarepa
1/2 główki kapusty młodej
1 marchewka
koper świeży
sól, cukier, pieprz
oliwa  z oliwek
1/2 papryki czerwonej
 
Kapustę drobno szatkuję, posypuję solą, cukrem i zostawiam na 15 minut do zmożenia. Po tym czasie kapustę jeszcze odciskam dzięki czemu będzie miękka. Marchewkę, kalarepę obieram i kroję w cienkie paski. Do kapusty dodaję kalarepę, marchewkę, koper pokrojony, paprykę. Doprawiam pieprzem, wlewam oliwę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz