czwartek, 7 września 2017

Kabanosy pod pierzynką z grilla


Coś na przekąskę z grilla, dla tych co lubią warzywa i nie tylko, bo kiełbaski z kurczakiem też polecam. Przy okazji wrzućcie na ruszt kukurydzę bo jest bardzo dobra. Grillować można i na ogrodzie i w domu na grillu elektrycznym. Korzystajcie póki jeszcze jest ciepło.



















4 kabanosy z kurczaka
1 pierś z kurczaka
sól, pieprz
przyprawa do grilla
1 bakłażan
1 cebula czerwona
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
4 pomidorki koktajlowe
1 kukurydza
olej rzepakowy

sos:
serek topiony blue
3 łyżki mleka


Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Kabanosy owijam paskami mięsa, posypuje przyprawą do grilla, solą, pieprzem i smaruję olejem rzepakowym. Odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję bakłażana na plastry podłużne i solę, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól z nich. Cebule obieram i kroję w plastry. Papryki kroję na kawałki, kukurydzę kroję na pół. Kabanosy układam na rozgrzanym grillu, dodaję bakłażany które smaruję olejem, paprykę tez smaruję i cebulę. Wszystkie warzywa grilluję. To samo robię z kukurydzą. Do rondelka przekładam ser blue, dodaję mleko i podgrzewam. Kabanosy podaję z sosem serowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz