wtorek, 21 lutego 2017

Schabowe z parówką i porem


Alternatywa dla tradycyjnego schabowego z panierką. Ja polecam wersję w porem i parówką naszą ulubioną. Roladki są  pyszne i jedne z moich ulubionych.












4 plastry schabowego
4 parówki cienkie małe
1 por duża biała część
sól, pieprz
papryka wędzona
4 łyżki sera żółtego startego
masło klarowane


Plastry schabowego rozbijam, posypuje solą, pieprzem, papryką wędzoną i odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję por i przesmażam na maśle klarowanym. Odstawiam do przestudzenia. Na każdym kawałku schabu układam por, łyżkę sera żółtego i na to parówkę. Zwijam ciasno w roladę i zawiązuję nitką. Roladki przesmażam na maśle z każdej strony, podlewam wodą od czasu do czasu. Roladki duszę na wolnym ogniu aż będą miękkie około 30 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz