środa, 12 lutego 2014

Walentynkowa sałatka z krewetkami

Kolejny przepis walentynkowy :-)













1/2 opakowania mix sałat
3 trójkąty serka topionego
1 papryka czerwona
8 krewetek królewskich
1 pomarańcza
1 cebula czerwona
3 łyżki orzechów włoskich
4 pomidory suszone
6 gron winogrono ciemne
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki oregano suszone
1/2 łyżeczki bazylia suszona
sól, pieprz
3 łyżki sosu francuskiego

Sałatę układam na talerzu, dodaję pokrojone na cząstki pomarańczo, polówki winogrona. Krewetki wkładam do miseczki odmrożone, dodaję olej, sól, pieprz, oregano, bazylię i marynuję około godzinę. Smażę na patelni po jednej minucie z każdej strony. Dodaję do sałatki, razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi, sercami z papryki czerwonej.Dodaję również pokrojony serek trójkąty. Z cebuli czerwonej wycinam kwiata. Sałatkę polewam sosem francuskim.

13 komentarzy:

  1. Hmm,tyle pyszności,od czego by tu zacząć:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te Twoje serca z czerwonej papryki są urocze. Sałatka śliczna, kolorowa i tak jakoś bliżej do wiosny się wydaje, kiedy na nią patrzę. Chętnie dostałabym taka na walentynkowy wieczór.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie się prezentuje :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. i znowu przepięknie kolorowo - a na talerzu już wiosennie
    z pozdrowieniami, El

    OdpowiedzUsuń
  5. zdecydowanie jestem za! Walentynkowe Afrodyzjaki <3

    OdpowiedzUsuń
  6. super, taka "walentynkowa" z tymi serduszkami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna :) na walentynki i nie tylko!

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam takie połączenia:) pysznie i pięknie Madziu:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Masz wyobraźnię sałatkową bardzo kolorową!.

    OdpowiedzUsuń