piątek, 23 czerwca 2017

Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią


Pstrąg w połączeniu z boczkiem pysznie smakuje i rozpływa się z ustach. Do tego nadzienie z kaszy jaglanej, cukinii i pomidorków.  Możemy zaskoczyć gości taką propozycją na grilla.




















2 pstrągi
1/3 szklanki kaszy jaglanej
1 cukinia mała
7 pomidorków koktajlowych
koper świeży
melisa świeża
sól, pieprz
mieszanka ziół
1 łyżka masła
6 plastrów boczku wędzonego
1 gałązka selera naciowego
olej rzepakowy
1 cytryna
sos ziołowy

pstrąg marynata:
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku

Cebule kroję, pstrąga przekładam do pojemnika, dodaję cebulę, sól, pieprz, majeranek. Rybę nacieram marynatą odstawiam na noc do lodówki.
Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz