środa, 15 października 2014

Pasta z wędzonym dorszem


Pasta szybka, i prosta do zrobienia. Wędzony dorsz który dostałam w prezencie idealnie się wkomponował w pastę. Można użyć innej ryby wędzonej. Moja rodzina była zachwycona pastą.

 


1 wędzony dorsz 70 dkg
1 papryka zielona
3 jajka
3 małe cebule czerwone
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki czubate majonezu
pieprz
sól ziołowa


Dorsza obiera ze skóry i ości. Kroje na mniejsze kawałki. Jajka gotuję na twardo,i kroję w kostkę. Cebule obieram i też kroje drobno w kostkę, paprykę także. Przekładam rybę, paprykę, jajko, cebule do miski, dodaję musztardę, majonez, sól, pieprz. Mieszam dokładanie i podaję z chlebem.

12 komentarzy:

  1. Wspaniała! Uwielbiam pasty do chleba, a ta Twoja wygląda bardzo smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasty rybne uwielbiam:) Ależ pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham rybne pasty, zwłaszcza z wędzonych a z dorsza jeszcze nie probowałam

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię pasty rybne, nawet mała je zjada, choć ryb nie lubi:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha :) Bardzo lubię takie rybne pasty, najczęściej jemy z makreli!

    OdpowiedzUsuń
  6. mieszkam nad morze, a tak rzadko widuję u siebie na stole takie rybne pyszności :0 Nie mówiąc o wędzonym dorszu ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. rybne pasty zdecydowanie lubię! pyszka :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. U Ciebie zawsze wesoło i kolorowo!! Podziwiam, bo u Ciebie to nawet pasta rybna wygląda jak dzieło sztuki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Konczi bez przesady, żądne dzieło sztuki ha ha ale dziękuję

      Usuń
  9. takie smarowidła na chleb są świetne :) nie zawsze chce się jeść wędlinę :)

    OdpowiedzUsuń