sobota, 26 sierpnia 2017

Jagodowa manna

Smaki dzieciństwa, prosta domowa manna do zrobienia w pięć minut. Owoce sezonowe takie jak mamy. Moje wersja bez cukru z miodem i dodatkiem ciastek.












2 szklanki mleka 3.2 %
5 łyżek kaszki manny
1 szklanka jagód
10 malin
7 jeżyn
mięta
ciasteczka kruche

W garnku zagotowuję mleko, i wsypuję stopniowo kaszkę mannę cały czas mieszając. Można dodać cukier, ja nie dodałam. Jak zgęstnieje zdejmuje  z ognia. Jagody dokładnie płuczę. Do miseczek wykładam połowę kaszki, dodaję jagody i wylewam pozostałą kaszkę. Odstawiam do przestygnięcia. Łyżkę jagód miksuję na sos. Kaszkę wyjmuję z miseczek, dekoruję malinami, jeżynami, jagodami i ciasteczkami, polewam sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz