czwartek, 9 czerwca 2016

Omlet ze szparagami


Na śniadanie szybki omlet do tego zdrowy z porcją warzyw ze szparagami w roli głównej. Bardzo lubię wszelaką zieleninę dlatego u mnie musi być dużo natki albo koperku.




















3 jajka
sól, pieprz
1 łyżka jogurtu greckiego
natka pietruszki
4 pomidorki koktajlowe
6 szparagów białych
1 łyżka masła klarowanego


Jajka roztrzepałam w misce mikserem, dodałam sól, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki.
Szparagi obrałam i ugotowałam wcześniej w osolonej wodzie. Na patelni roztopiłam masło, wylałam masę jajeczną, ułożyłam szparagi, i dodałam pokrojone na plastry pomidorki. Omlet smażę na wolnym ogniu ma być ścięty po bokach jak i na środku. Patelnię przykryłam pokrywką i od czasu do czasu sprawdzałam.

2 komentarze:

  1. takie proste, a jakie efektowne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo pożywne śniadanie, ale także kolacja :)

    OdpowiedzUsuń