sobota, 6 lutego 2016

Rolady ze szpinakiem i fetą

Rolady zielone które robi się szybko. Polecam dodać do nich boczek przez to będą bardziej aromatyczne. Szpinak mrożony o tej porze roku będzie idealny.
















3 piersi z kurczaka
20 dkg boczku wędzonego w kawałku
20 dkg szpinaku mrożonego liście
5 dkg sera feta
6 pomidorów suszonych
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
1 ząbek czosnku
olej

Każdy filet kroję na pól, z jednego wyjdą dwie roladki. Rozbijam, solę, pieprzę posypuję przyprawą do kurczaka. Szpinak przesmażam na patelni, dodaję czosnek sprasowany, doprawiam solą, pieprzem, studzę. Boczek zamroziłam dzięki temu łatwo mogłam go pokroić plastry na maszynie do chleba. Na każdym filecie układam szpinak, kawałek sera feta, i pomidora suszonego. Zwijam i obkładam kawałkami boczku. Związuję nitką albo spinam szpilkami.Rolady układam na rozgrzanej patelni i przesmażam na oleju z każdej strony, od czasu do czasu roladki podlewam wodą.


5 komentarzy:

  1. Wyglądają pysznie :) chodź muszę się przyznać, że nigdy nie jadłam szpinaku

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie fajne, mają wszystko co lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam! :) takimi roladkami nie pogardzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota. Jest w nich wszystko co lubię.

    OdpowiedzUsuń