Strony

Strony

sobota, 23 lutego 2013

Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki




1 biała rzodkiew
4 rzodkiewki
Sól
Pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
Bazylia świeża

Rzodkiew obieram, myję. Ścieram na tarce jarzynowej na oczkach średnich. Rzodkiewki obieram z liści, odcinam ogonki myję, i również ścieram na tarce jarzynowej. Do miseczki przekładam, doprawiam solą , pieprzem, wlewam oliwę z oliwek. Całość mieszam. Jedną rzodkiewkę obieram ze skórki jak jabłko. Z rzodkwi białej skrobaczką do jarzyn odcięłam cienki pasek. Zwinęłam w rulon i zrobiłam różę. Udekorowałam listkami bazylii.

1 komentarz:

  1. pychotka, mniam, mniam :) polecam - prosto, szybko i co najważniejsze - smacznie!!!

    OdpowiedzUsuń