½
kg mielonego z szynki
2
cebule
2
ząbki czosnku
1
łyżeczka Bazyli suszonej
1
łyżeczka oregano
1
opakowanie makaronu spaghetti
¾
litra przecieru pomidorowego własnej produkcji
½
łyżeczka papryki czerwonej
4
pomidorki koktajlowe
Bazylią
świeża
sól
pieprz
olej
Makaron
gotuję w osolonej wodzie aldente. Odcedzam, przelewam zimną wodą. Cebulkę
obrałam pokroiłam i razem z czosnkiem i
mięsem od szynki zmieliłam maszynką do mięsa. Doprawiłam solą, pieprzem. Na
patelni rozgrzałam olej i smażyłam mielone. Dodałam przecier pomidorowy. Używam
przecieru zrobionego przeze mnie latem. Doprawiłam papryką, bazylią, oregano. Makaron
podaję z sosem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią świeżą.
Pieknie wyglada:)
OdpowiedzUsuńidealne na obiadek ;d
OdpowiedzUsuń