Lekkie wege ganie z grilla. Warzywa,owoce i pyszny sos. Wszystko połączone w ala sałatce i posypane granatem.
2 koper włoski
1 dynia mała hokkaido
100 g sałaty strzępiastej
1 opakowanie sos Knorr balsamiczny z ziołami
1 łyżeczka przyprawy Knorr soczyste burgery
natka pietruszki
1 owoc granatu
1 garść pistacji
3 łyżki oleju
Dynię kroję na pół, wydrążam pestki. Nie obieram jej, tylko kroję na cienkie plastry około 4 mm. Koper myję, kroję na pół. Dynię i koper przekładam do miski,wlewam trzy łyżki oleju, dodaję przyprawę Knorr soczyste burgery i mieszam w marynacie. Układam na rozgrzanym grillu. Z granatu wyjmuję pestki. Pistacje siekam. Sos Knorr balsamiczny z ziołami mieszam z wodą według instrukcji opakowania. Na sałacie układam zgrillowaną dynię, koper, posypuję granatem, pistacjami, natką pietruszki. Polewam sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz