Szybki deser kisiel i budyń dwa w jednym z owocami. Trzeba sobie osłodzić trochę brak słońca i poprawić humor.
1 opakowanie kisiel malinowa
1 opakowanie budyń czekoladowy malina
1 opakowanie kisiel Jabłko
300 ml mleczka kokosowego
250 g malin mrożonych
1 gruszka
beziki
Mleczko kokosowe 82 % wkładam na noc do lodówki.
Połowę malin przekładam do rondelka, wlewam 150 ml wody i gotuję aż zrobią się miękkie. Przecedzam przez sitko. Sok malinowy przelewam do garnka, podgrzewam i zdejmuję z ognia. Wsypuję kisiel malinowy i mieszam. Kisiel przelewam do trzech szklanek, odstawiam do przestygnięcia. Na zimnym układam po kilka malin.
Mleczko kokosowe otwieram,i zdejmuję łyżką gęstą śmietankę kokosową. Zostawiam 175 ml wody kokosowej, którą wlewam do garnka i zagotowuję. Wsypuję budyń czekoladowy i mieszam. Jak przestygnie lekko, przelewam do szklanek. Odstawiam do wystudzenia. Na zimnym układam śmietankę kokosową, maliny.
Gruszkę obieram i wykrawam kulki specjalnym nożykiem. Do garnka wlewam 175 ml wody i zagotowuję. Odstawiam z ognia, wsypuję kisiel jabłkowy i mieszam. Dodaję kulki gruszkowe. Zimny kisiel wykładam na maliny. Dekoruję bezikami, malinami.
Mniam
OdpowiedzUsuń