Wegańska pasta z orzechów nerkowca i buraka pieczonego. Pasta jest bardzo delikatna, mega zdrowa i każdemu będzie smakować. Jest tak lekka że można ją jeść łyżeczką. Dla mnie bomba, polecam zrobić od razu większa ilość.
1/2 szklanki orzechów nerkowca
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, cukier
1 burak upieczony albo ugotowany
1 łyżka octu winnego
1 łyżka octu balsamiko
70 ml oleju rzepakowego
Cebule i czosnek drobno kroję i przesmażam na oleju. Burak wcześniej upieczony albo ugotowany obieram ze skóry i kroję na kawałki. Przekładam do pojemnika, dodaję orzechy nerkowca, ocet winny, ocet balsamiko, olej rzepakowy,cebulę i całość rozdrabniam blenderem na pastę. Na końcu doprawiam solą, pieprzem, szczyptą cukru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz