Strony
▼
Strony
▼
piątek, 15 listopada 2013
Winne gruszki z grila z wątróbką i żurawiną
3 gruszki
5 łyżek żurawiny suszonej
15 dkg wątróbka z indyka
5 dkg sera lazur
2 łyżki orzechów włoskich
1/3 szklanki czerwonego wina półwytrawne
sól, pieprz
koperek i pietruszka świeża
1/2 cytryny
oliwki i pomidorki do dekoracji
Gruszki myję, kroję na pół wzdłuż, wydrążam środek. Skrapiam sokiem z cytryny. Grilluje na grillu elektrycznym. Wątróbkę myję, osuszam i przesmażam na patelni na oleju, dolewam wino. Pod koniec dodaję żurawinę i razem duszę. Doprawiam solą, pieprzem. Wątróbkę kroję na mniejsze kawałki. Farszem napełniam gruszki, dodaję ser lazur, orzechy i na chwilę wkładam jeszcze na grilla. Przed podaniem dekoruję koperkiem. Talerz oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.
Bardzo lubię wątróbkę, niestety reszta już nie:( aa tylko dla mnie kupować i robić to już mi się nie chce, ale smaka mi narobiłaś OGROMNEGO!!!
OdpowiedzUsuńPodane pięknie jak zwykle u Ciebie.
Pozdrawiam cieplutko:)
To u mnie Renata lubią wszyscy ale w gruszce to tylko ja i mama , dla mnie to dobrze bo więcej zostaje ha ha :-)
UsuńPowiem tak : zachwycająco zaskakujące.
OdpowiedzUsuńto musi fajnie smakowac, nie jadłam jeszcze takich połączeń :)
OdpowiedzUsuńz przyjemnością zjadłabym taką gruszkę :)
OdpowiedzUsuńu Ciebie uczta jak zwykle, robią wrażenie te gruszki :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie;)
OdpowiedzUsuń