1 szklanka makaronu pokrzywowego
12 plastrów łososia marynowanego domowego
½ papryki czerwonej
½ papryczki chili
6 różyczek kalafiora
6 liści Sałaty
12 oliwek czarnych
4 pomidory suszone
5 pomidorków koktajlowych żółtych
Pietruszka natka
Sos vinaigrette domowy: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki wody, szczypta bazylii, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki musztardy, 1/2 łyżeczki octu balsamico, sól
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam i
przelewam zimną wodą. Na talerzu układam postrzępioną sałatę, dodaję makaron,
plastry łososia zwijam w rulony tworząc kwiatki na jednego kwiata dwa plastry. Z
papryki czerwonej wycinam serca specjalnym nożykiem, pomidory suszone kroję na
kawałki, dodaję pomidorki koktajlowe połówki, ugotowany aldente kalafior, oraz
oliwki czarne. Chili kroje na paseczki cienkie i dodaje je do kwiatków z
łososia. Dekoruję pietruszką i polewam sosem vinaigrette. Składniki na sos wlewam do słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam.
Ależ to smakowicie wygląda!! chyba zapiszę się na porcyjkę:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko:)
Wow,od czego tu zaczac jedzenie?wyglada bardzo bogato i smacznie:)
OdpowiedzUsuńświetna kolorowa:)
OdpowiedzUsuńPyszna i zdrowa sałatka.
OdpowiedzUsuńAle pięknie i smakowicie wygląda
OdpowiedzUsuńmakaron pokrzywowy? nie wiedziałam, że taki jest :), sałatka apetycznie kolorowa :)
OdpowiedzUsuńMakaron taki kupisz w w sklepie eko :-) pozdrawiam
Usuńno właśnie, od czego tu zacząć, za co pierwsze chwytać :) biorę cały talerz :D
OdpowiedzUsuńnigdy nie słyszałam o makaronie pokrzywowym :)
OdpowiedzUsuńależ kolorowo ;) normalnie wiosna na talerzu :)
OdpowiedzUsuńo jakie cudo na talerzu:-)
OdpowiedzUsuńAleż smakowitości:)
OdpowiedzUsuń