Strony

Strony

czwartek, 4 lipca 2013

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią





  • 8 pieczarek dużych
  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula czerwona
  • 6 szt pomidorki koktajlowe
  • Oregano gałązki
  • ¼ ogórka zielonego
  • 5 dkg sera feta
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla pikantnej
  • oliwa
Pieczarki obieram ze skórki. Wydrążam środek. Kaszę gotuję 15 minut. Przesypuję do miseczki. Cukinie kroję w kostkę, cebulkę w piórka. Na patelni na oleju przesmażam cebulkę, dodaję cukinię. Mieszam z kaszą, pokrojoną papryczką chili, dodaje przyprawę do grilla. Pieczarki posypuję przyprawą do grilla, napełniam farszem, dodaję pomidorki koktajlowe, pokruszony ser. Zawijam każdą sztukę osobno w folie aluminiową posmarowaną olejem. Grilluję około 15 minut. Podaję z oregano gałązką.

10 komentarzy:

  1. Pomysł genialny,pieczarki i cukinia ,często łączę te smaki,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje dania są tak pieknie kolorowe, że moje oczy się radują tyko patrząc na nie. A jak muszą smakować...

    OdpowiedzUsuń
  3. Tym przepisem zawróciłaś mi w głowie-rewelacja!Zapisuję i będę robić wkrótce:)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetnie wyglądają:) chętnie bym zjadła jedną:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ ty myszko szalejesz ostatnio i na dodatek wszystko takie apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  6. super pomysł :) uwielbiam faszerowane pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wspaniałe :) muszę zrobić takie pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Cudne ! Zdjęcia Twoich potraw są tak niesamowicie zachęcające że za każdym razem jak je oglądam robię się głodna !

    OdpowiedzUsuń