- 8 pieczarek dużych
- 1 woreczek kaszy gryczanej
- 1 mała cukinia
- 1 papryczka chili
- 1 cebula czerwona
- 6 szt pomidorki koktajlowe
- Oregano gałązki
- ¼ ogórka zielonego
- 5 dkg sera feta
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla pikantnej
- oliwa
Pieczarki obieram ze skórki. Wydrążam środek. Kaszę gotuję 15 minut.
Przesypuję do miseczki. Cukinie kroję w kostkę, cebulkę w piórka. Na
patelni na oleju przesmażam cebulkę, dodaję cukinię. Mieszam z kaszą,
pokrojoną papryczką chili, dodaje przyprawę do grilla. Pieczarki
posypuję przyprawą do grilla, napełniam farszem, dodaję pomidorki
koktajlowe, pokruszony ser. Zawijam każdą sztukę osobno w folie
aluminiową posmarowaną olejem. Grilluję około 15 minut. Podaję z oregano
gałązką.
Pomysł genialny,pieczarki i cukinia ,często łączę te smaki,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTwoje dania są tak pieknie kolorowe, że moje oczy się radują tyko patrząc na nie. A jak muszą smakować...
OdpowiedzUsuńTym przepisem zawróciłaś mi w głowie-rewelacja!Zapisuję i będę robić wkrótce:)
OdpowiedzUsuńPomyslowe!
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:) chętnie bym zjadła jedną:D
OdpowiedzUsuńAleż ty myszko szalejesz ostatnio i na dodatek wszystko takie apetyczne:)
OdpowiedzUsuńale super pomysł :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :) uwielbiam faszerowane pieczarki :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe :) muszę zrobić takie pieczarki :)
OdpowiedzUsuńCudne ! Zdjęcia Twoich potraw są tak niesamowicie zachęcające że za każdym razem jak je oglądam robię się głodna !
OdpowiedzUsuń