4
boczniaki
½
bakłażana
2
pomidorki koktajlowe
1
pomidor duży
1
gałązka bazylii’
1
jajko
4 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
Olej
Sos
Teriyaki
Bakłażana
kroję w plastry około 0,5 cm i solę. Odstawiam na 30 minut. Boczniaki panieruję
w jajku najpierw, potem w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na
oleju. Bakłażan plastry myję pod wodą, osuszam, smaruję pędzelkiem olejem i
układam na rozgrzanym grillu elektrycznym. Doprawiam pieprzem. Pomidorki
koktajlowe również grilluję. Podaję z listkami bazylii i różą z pomidora dużego.
Znów zaczarowałaś grzyby w takim wydaniu:) wyglądają pięknie. Zaczarowałaś talerz takie "bure" grzyby wyglądają m... m... m... bajecznie.
OdpowiedzUsuńZnakomita przekąska, uwielbiam bakłażany:-)
OdpowiedzUsuńJeśli smakuje tak pysznie jak pięknie wygląda, to zjadłabym całą tonę:)
OdpowiedzUsuńpięknie to wygląda :) zjadłabym taką przekąskę ze smakiem!!
OdpowiedzUsuńjakie cudowne zdjecia!
OdpowiedzUsuńbosko wygladaja!:)
Bardzo oryginalna przekąska :D masz świetne pomysły! :)
OdpowiedzUsuńAbsolutnie moje smaki:)
OdpowiedzUsuńKolory urzekają :)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem połączenia boczniaka z bakłażanem, ciekawy pomysł !
super połączenie :) ale mi smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuń