6
liści sałaty masłowej
10
krewetek królewskich
½
opakowania mozzarelli kulki małe
1
cebula czerwona
7
gron winogrono ciemne
5
pomidorków koktajlowych
6
oliwek zielonych
½
papryczki chili
5
łyżek ryżu dzikiego ugotowanego
Sól
Pieprz
½
łyżeczki Bazyli suszonej
½
łyżeczki oregano suszone
Olej
3 łyżki sosu vinegrette
Krewetki
marynuję w oliwie, dodaję, sól, pieprz, bazylię, oregano, pokrojoną papryczkę
chili. Odstawiam na 30 minut. Smażę na patelni 1 minutę. Sałatę myję, osuszam,
strzepię, i układam na talerzu. Dodaję pokrojoną w piórka cebulę czerwoną,
dziki ryż, winogrono, mozzarellę. Następnie dodaję pomidorki koktajlowe,
krewetki, oliwki. Sałatkę polewam sosem vinegrette.
Świetna sałatka. U mnie dziś też sałatka ale z prażonymi migdałami :)
OdpowiedzUsuńświetne połaczenie smaków :)
OdpowiedzUsuńPiekne pysznosci:-) U mnie tez ryz dzisiaj:-)
OdpowiedzUsuńzjadłabym :) tyle kolorów i te krewetki :D sama dziś kupiłam i jutro robię na obiad!!
OdpowiedzUsuńCzekam na twoje pyszności krewetkowe :-)
Usuńpiękna kolorowa, chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńojej, wygląda imponująco!
OdpowiedzUsuńte składniki, te smaki. coś dla mnie.
pycha! piękna, kolorowa, zdrowa i na pewno smaczna!!! :)
OdpowiedzUsuń