1
cukinia
7
pomidorków koktajlowych
1
opakowanie tofu naturalnego
1
papryka mała
2
cebul czerwone
Bazylia
świeża
½
pęczka koperku
Sól
Pieprz
Bazylia
suszone
1
garść rukoli
½
szklanki jogurtu greckiego
1
łyżka oleju
Cukinie
myję, kroję na plastry grube. Paprykę kroję na kawałki nieduże, to samo z
cebulą. Tofu kroję na kwadraty. Pomidorki koktajlowe na pół. Na patyczki
nadziewam po kolei kawałek papryki, cukinii, cebuli, tofu, pomidorka. I tak do
końca patyczka. Szaszłyki solę, pieprzę, posypuję bazylią, oregano. Grilluje na
patelni grillowej, z dodatkiem oliwy. Sos robię z jogurtu greckiego który
blenderuję z zielonym koperkiem, bazylią świeżą. Dodaję sól, pieprz. Z drugiej
cebuli robię kwiatka. Szaszłyki podaję na rukoli.
Ale pyszne takie szaszłyki ! Z chęcią bym schrupała ;)
OdpowiedzUsuńNominacja dla Ciebie w Liebster Blog Award. Zapraszam do zabawy: http://kurcze-spieczone.bloog.pl
OdpowiedzUsuńWygladaja mega apetycznie:-) I jak zwykle sa pieknie podane, cudo!
OdpowiedzUsuńz tofu jeszcze nie robiłam szaszłyków :) ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńFajne kolorowe szaszłyki,również w Lidlu kupiłam młodziutką cukinię więc może jutro takie zrobię:)
OdpowiedzUsuńPycha i takie kolorowe, ja dziś robiłam szaszłyki z łososia(,kuchnia lidla,), pychota :)
OdpowiedzUsuńNazwa bloga w sam raz, tak tu kolorowo i wesoło ;)
OdpowiedzUsuń