Strony

Strony

sobota, 6 kwietnia 2013

Sałatka z soczewicą łososiem i pomarańczem


1 pomarańczo
6 liści sałaty masłowej
5 oliwek czarnych
¼ ogórka zielonego
1/5 papryki czerwonej
1 płat łososia wędzonego
1 cebula czerwona
2 łyżki soczewicy ugotowanej
2 łyżki sosu vinegrette

Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Pomarańczo obieram ze skórki i błonek białych. Układam na sałacie. Łososia kroję na mniejsze kawałki i zwijam w ruloniki. Paprykę czerwoną kroję na paski cienkie i dodaje do sałatki razem z oliwkami czerwonymi. Cebulę obieram i kroje w piórka. Ogórka zielonego kroję w plastry. Dodaję soczewicę ugotowaną. Sałatkę polewam sosem vinegrette.

1 komentarz: