1
kapusta pekińska
13/
szklanki oliwek zielonych
1/3
szklanki oliwek czarnych
1
papryczki chili
1
cebula czerwona
1
szklanka ugotowanej fasoli białej
4
pomidorki koktajlowe
1
opakowanie fety
2
łyżki majonezu
Sól
pieprz
Kapustę
myję i drobno szatkuję. Wkładam do miski, dodaję ugotowaną fasolę, obraną i
pokrojoną cebulkę czerwoną. Oliwki odsączam na sitku i tez dodaję. Papryczkę chili
kroję w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Ser feta kroję w kostkę, radzę to
zrobić ostrym nożem nie będzie się sklejać. Na końcu dodaję majonez, solę,
pieprzę i całość mieszam.
Oj widze, ze ktos tu bardzo lubi salatki:-) Ja tez uwielbiam, wiec zawsze chetnie do Ciebie zagladam:-)
OdpowiedzUsuńwpraszam się do Ciebie na porcje ;)
OdpowiedzUsuńtakie sałatki lubię :) ja też poproszę porcyjkę :)
OdpowiedzUsuń