½
szklanki kaszy kuskus
1
pomarańczo
2
kiwi
1
gruszka
1
banan
6
gron winogrona ciemnego
2
łyżki orzechów nerkowca
Kaszę
kuskus zalewam gorąca wodą powyżej linii kaszy. Odstawiam na 5 minut aż kasza
napęcznieje. Z połowy pomarańczy wyciskam sok i wlewam go do kaszy. Obieram
banana i kroję na plastry. Kiwi także obieram i kroję. Gruszkę dzielę na
ćwiartki i grilluje około 5 minut na patelni grillowej. Pomarańczo obieram i z
błonek i również dodaję. Winogrono myje i kroję na pół. Sałatkę posypuję orzechami
nerkowca Jest bo bardzo syta, i zdrowa sałatka na śniadanie albo deser.
Kolorków u Ciebie nie brakuje ;)
OdpowiedzUsuńzjadłabym taki kuskus...a najbardziej tą grillowaną gruszkę: )
OdpowiedzUsuńUwilebiam takie dania i bym od rana do nocy mogła takie jeść :)))) mistrzostwo na talerzu!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Czyli kuskus w formie deseru:-) Pycha!
OdpowiedzUsuńWyglada super smakowicie:-)
OdpowiedzUsuń