Strony

Strony

piątek, 5 kwietnia 2013

Orkiszowe muszelki z grillowanym indykiem i sosem Hoisin








400 gram makaronu orkiszowego z warzywami
½ kg piersi z indyka
1 puszka kukurydza z groszkiem
10 pomidorków koktajlowych
20 dkg kurek mrożonych
1 papryczka chili czerwona
3 liście sałaty lollo
Sól
Pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki Bazyli
1/2 łyżeczki oregano
Oliwa
4 łyżki sosu Hoisin

Pierś z indyka rozcinam na cieńsze kawałki , marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano, sprasowane ząbki czosnku. Na grillu elektrycznym grilluję z dwóch stron około 10 minut. Do gorącej wody wrzucam makaron orkiszowy i gotuje 7 minut. Odcedzam, przelewam zimna wodą Na patelni podsmażam kurki, doprawiam solą, pieprzem. Można dodać pieczarki. Ja miałam zamrożone kurki.. Na talerzu strzępię sałatę, dodaję makaron wymieszany z sosem hoisin, dodaję kukurydzę z groszkiem , pokrojoną chili, kawałki piersi z indyka, oraz kurki. Pomidorki koktajlowe kroję na pół i również dodaję.

2 komentarze:

  1. nie robiłam jeszcze sałatki z kurkami, muszę latem spróbować :) pysznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności :) wprosiłabym się na taki obiadek :)

    OdpowiedzUsuń