½ ananasa świeżego
1
mandarynka duża
2
kiwi
20
gron winogrona ciemnego
2
łyżki orzechów nerkowca
½
szklanki kaszy kuskus
Kuskus
zalewam gorąca wodą i odstawiam na 5
minut. Wody dodaję 0,5 cm powyżej linii kaszy w naczyniu. Ananasa przekrawam na
pół, wydrążam środek, wycinam miąższ. Kiwi obieram ze skórki, kroję na plastry.
Winogrono myję. Mandarynkę obieram ze skóry a cząstki z błonek. Połowę miąższu
ananasa blenderuję, powstanie fajny mus który dodaję do kuskusa, razem z
owocami. Farszem napełniam naszą polówkę ananasa, posypuję orzechami nerkowca.
Fantastycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńpomysłowo podane :)
OdpowiedzUsuńsuper, bardzo apetyczna propozycja
OdpowiedzUsuń