½
szklanki jaglanej
½ łyżeczki Bazylia suszona
½
łyżeczki Oregano suszone
1
pierś z kurczaka
1
puszka marchewek małych
6
kostek mrożonego szpinaku
½ kulki mozzarelli
1/3
papryki czerwonej
¼
papryki żółtej
1
liść kapusty pekińskiej
3
pomidorki koktajlowe
½
papryczki chili żółtej
3
łyżki sosu
5
oliwek czarnych
4
oliwki zielone
1
łyżka sosu vinegrette
Sól
Pieprz
1
ząbek czosnku
Olej
1
jajko
4
łyżki bułki tartej
Pierś
z kurczaka rozbijam, solę, pieprzę, posypuje bazylią i oregano suszonym. Na
patelni duszę szpinak, dodaję czosnek sól, pieprz, bazylię, oregano chwilę
podsmażam. Szpinak wykładam na piersi na to mozzarellę, marchewki małe i
kawałki papryki żółtej. Na talerzu rozbijam jajko , na drugim wysypuję bułkę
tartą. Roladki obtaczam w jajku potem w bułce i smażę na patelni. Kaszę jaglaną
gotuję w jednej szklance wody. Za pomocą foremek robię kwiatki z kaszy,
dekoruję marchewkami , polewam sosem, i dodaję papryczkę chili żółtą i oliwki.
W ten sposób powstają kwiatki. Do kawałka papryki czerwonej wkładam pokrojoną
kapustę pekińską, pomidorki, oliwi czarne i zielone . Polewam sosem
vinegrette
pięknie podane danie:)
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe danie i pięknie kolorowe :) pozdrawiam!!
OdpowiedzUsuńŚwietne te roladki, wykorzysatm na pewno:-) Z marchewką bardzo pomysłowo.
OdpowiedzUsuń