10
dkg ryżu białego
2
mandarynki
½
puszki kukurydza z groszkiem
1/3
papryka czerwona
1/3
papryka zielona
10
oliwek czarnych
1/3
papryczki chilii
½
cytryny
Sól
Pieprz
1
łyżka soku z cytryny
Ryż
gotuję we wrzącej wodzie osolonej do miękkości, w proporcji 2:1 wody do ryżu.
Studzę i przekładam do miseczki. Papryki myję i kroję w kostkę czerwoną i
zieloną. Dodaje do ryżu. Kukurydze z groszkiem odsączam z zalewy i też dodaje.
Mandarynki obieram ze skóry i błonek. Paprykę chili kroję w kółka i razem z mandarynkami
i oliwkami dodaje do sałatki. Doprawiam pieprzem, i sokiem z połowy cytryny.
Ale wspaniale zachecające zdjęcie potrawy, brawo!!!
OdpowiedzUsuńPrzeglądam kolejne strony i przepisy wesołej kuchni i stwierdzam, że tu jest megakolorowo!
OdpowiedzUsuńOd razu samopoczucie się poprawia, kiedy ogląda się takie zdjęcia pełne pozytywnych barw. :)