1
kapusta pekińska
1
puszka kukurydzy
1
puszka fasolki czerwonej
½
papryki czerwonej
½
papryki zielonej
4
rzodkiewki
½
szklanki oliwek zielonych z papryką
1
cebula czerwona
½
ogórek zielony
1
papryczka chili
1
pomidor duży
½
opakowania fety
2
łyżki majonezu
Sól
Pieprz
Kapustę
pekińską kroję drobno nożem, przekładam do miski. Dodaję odsączoną kukurydzę i
fasolkę z puszki. Paprykę czerwoną i zieloną myję i kroję w kostkę. Dodaję do
kapusty. Ogórek kroję w plastry, cebulę obieram i kroję w piórka. Dodaję oliwki,
pokrojone chili, oraz pomidor duży pokrojony bez skórki. Skórkę wykorzystam do
dekoracji jako różę. Fetę kroję w kostkę. Wszystko mieszam, doprawiam sola,
pieprzem, majonezem. Dekoruję rzodkiewką plastrami, chili krążkami, oraz
oliwkami.
Uwielbiam sałatki z pekinki, a ta wydaje się przepyszna, więc zapisuję przepis do wypróbowania ;)
OdpowiedzUsuńpięknie, apetycznie i kolorowo ! :)
OdpowiedzUsuńMoje dziewczynki uwielbiają pomagać przy przygotowywaniu posiłków, a teraz w ferie mamy na to więcej czasu i próbujemy nowym przepisów. Na ten też się skusimy:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie skonsumowałam podobną ale nie tak pieknie podana :)
OdpowiedzUsuń