1
pomarańcza
5
liści sałaty masłowej
3
suszone pomidory z zalewy
2
plastry boczku wędzonego
5
dkg sera lazur błękitnego
1
łyżka oliwy z oliwek
1
łyżka musztardy Dijon
2
łyżki wody
1/5
ogórka zielonego
Liście
sałaty myję, osuszam i strzępie, układam na talerzu. Pomarańcze obieram ze
skórki, następnie pozbawiam błonek. Boczek kroję w paski i przesmażam na
patelni na oleju. Na sałacie układam cząstki pomarańczy na to boczek, pokrojone
pomidory suszone z zalewy. Dodaję ser lazur, i plasterki ogórka zielonego. Sos
robię z musztardy Dijon z dodatkiem wody, oliwy, całość mieszam i polewam
sałatkę.
Nigdy nie jadłam sera lazur błękitnego,uwielbiam sery więc koniecznie muszę go spróbować.
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda świetnie,muszę taką przyrządzić.