- szpinak świeży 1 opakowanie
- truskawki 7 sztuk
- pomarańcze 1 sztuka
- suszone pomidory 6 sztuk
- kasza jaglana 5 łyżek
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
- miód 1 łyżka
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- Kaszę najpierw należy uprażyć na patelni. Następnie zalać wodą w proporcji wody dwa razy tyle co kaszy. Gotować na wolnym ogniu do wchłonięcia wody. Jak ostygnie dodaję startą skórkę z pomarańczy i sok około 2 łyżki. Szpinak myję, osuszam i układam na talerzu razem z kaszą. Dodaję pokrojone truskawki, cząstki pomarańczy i suszone pomidory. Do sałatki robię sos. Do oliwy wlewam sok z pomarańczy , miód, i dwa suszone pomidory. Całość blenderuję, solę, pieprzę. Posypuję sałatkę skórką z pomarańczy starta.
Strony
▼
Strony
▼
Wygląda pieknie a połączenie kaszy z owocami..interesujące.
OdpowiedzUsuń