1
szklanka kaszy jęczmiennej
1
cebula
1
łyżka smalcu
½
łyżeczka soli
2
szklanki wody
½
kg podgrzybków mrożonych
1
szklanka mleka
½
łyżeczki majeranku
½
papryczki chili
Olej
pieprz
Kaszę
przelewam zimną wodą. Wsypuje do garnka i zalewam 2 szklankami wody. Zagotowuję
i dodaję smalec. Gotuję tak długo aż wchłonie wodę. Wstawiam do ciepłego
miejsca np. pod kocyk. Cebulkę obieram, kroje w kostkę i przesmażam na patelni
na oleju. Dodaję grzyby i dalej przesmażam. Doprawiam sola, pieprzem,
majerankiem. Na końcu wlewam mleko. Kaszę podaję z sosem i grzybami. Talerz
dekoruję papryczką chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz