1 woreczek ryżu
1 opakowanie tofu
1 papryka zielona
Oregano świeże
1 cebula czerwona
Pomidorki koktajlowe
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Bazylia świeża
Pietruszka
4 łyżki Sosu Hoisin
15 oliwek czarnych
2 plastry boczku
2 pomidory duże
Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut. Cukinie kroimy
wzdłuż i wydrążamy środek. Powstałe łódki grillujemy około 10 minut. Ryż
studzimy. Tofu marynujemy w oliwie z oliwek, dodajemy oregano, bazylię świeżą ,
sól, pieprz i grillujemy około 10 minut. Cebulę smażymy, dodajemy do ryżu,
razem z pietruszką zieloną pokrojoną. Tofu kroimy na kwadraty i także dodajemy
do sałatki, razem z paprykę zieloną pokrojona. Doprawiamy sola, pieprzem i
dodajemy 4 łyżki sosu hoisin.
Boczek kroimy na kwadraty i podsmażamy dodajemy do sałatki,
razem z oliwkami pokrojonymi . Dekorujemy różami z z pomidorów
Ale kolorowo. Też robiłam ostatnio faszerowaną cukinię, ale w bardzo prostej wersji. Twoja to zdecydowanie na bogato! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń