Strony

Strony

poniedziałek, 22 października 2012

Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkam







1 woreczek ryżu
1 opakowanie tofu
1 papryka zielona
Oregano świeże
1 cebula czerwona
Pomidorki koktajlowe
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Bazylia świeża
Pietruszka
 4 łyżki Sosu Hoisin
15 oliwek czarnych
2 plastry boczku 
2 pomidory duże

Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut. Cukinie kroimy wzdłuż i wydrążamy środek. Powstałe łódki grillujemy około 10 minut. Ryż studzimy. Tofu marynujemy w oliwie z oliwek, dodajemy oregano, bazylię świeżą , sól, pieprz i grillujemy około 10 minut. Cebulę smażymy, dodajemy do ryżu, razem z pietruszką zieloną pokrojoną. Tofu kroimy na kwadraty i także dodajemy do sałatki, razem z paprykę zieloną pokrojona. Doprawiamy sola, pieprzem i dodajemy 4 łyżki sosu hoisin.
Boczek kroimy na kwadraty i podsmażamy dodajemy do sałatki, razem z oliwkami pokrojonymi . Dekorujemy różami z z pomidorów

1 komentarz:

  1. Ale kolorowo. Też robiłam ostatnio faszerowaną cukinię, ale w bardzo prostej wersji. Twoja to zdecydowanie na bogato! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń